DAMP OPEN BOUWEN

 

Steeds meer woningen worden tegenwoordig goed geïsoleerd voor een aangenaam leefklimaat in huis en voor lagere stookkosten. De isolatie voorkomt warmteverlies aan de buitenlucht. Maar het vocht dat in de lucht komt door bijvoorbeeld te koken, te douchen en te ademen komt ook niet weg. Omdat dit kan neerslaan in de constructie en daar kan leiden tot schimmelvorming en rotting wordt dampremmende folie aangebracht. Dit moet zeer nauwkeurig gebeuren, één kiertje of gaatje en er kan alsnog een probleem ontstaan. Het grote nadeel van deze gebruikelijke manier van isoleren is dat u als het ware leeft in een grote, gesloten plastic zak. Het vocht hoopt zich op en dat is niet bevorderlijk voor uw gezondheid.

Damp-open-bouwen kent dit nadeel niet. Bij deze manier van bouwen kan het vocht juist wel naar buiten. Voor de isolatie wordt gebruik gemaakt van ademend materiaal. Vocht wordt niet geweerd door een folie, maar kan juist door het isolatiemateriaal heen worden afgegeven aan de buitenlucht. Dankzij damp-open-bouwen zorgt u niet alleen voor een aangename temperatuur, maar ook voor een gezond vochtgehalte in uw huis. Bij Hoeksemabouw B.V. isoleren we met cellulose. Dit materiaal is niet alleen ademend, het is ook duurzaam en levert geen gevaar op voor uw gezondheid.

Wilt u meer weten over damp-open-bouwen, wij adviseren u graag. Neemt u hiervoor contact met ons op.

 

Hoeksemabouw is bouwen met zorg en aandacht, dat ziet terug in hoe we werken, in wat we opleveren en in onze materiaalkeuze.